Decizia CMC: Unde va fi transferat mozaicul de la Palatul Sindicatelor

05 decembrie 2019
  După ce, în aprilie 2018, presa din Republica Moldova ridica problema mozaicului de la Palatul de Cultură al Sindicatelor care fusese demolat, la 03.12.2019 întrebarea strămutării a fost decisă.
 
Comisia Construcții, Urbanism și Relații Funciare din cadrul Primăriei Chișinău, condusă de consilierul municipal Vasile Chirtoca, a hotărît că mozaicul va fi reamplasat pe clădirea Teatrului Național de Operă și Balet din Chișinău.
 
 Cheltuielele pentru lucrările de proiectare și edificare, inclusiv expertiza tehnică, vor fi acoperite integral de Kaufland SRL.”

În luna mai 2019, Ion Ștefăniţă, director general al Agenţiei de inspectare şi restaurare a monumentelor (AIRM) din cadrul Ministerului Culturii, mozaicul care este inclus în Registrul monumentelor Republicii Moldova ocrotite de stat, la fel afirma că mozaicul va fi reamplasat pe clădirea Teatrului Național de Operă și Balet din Chișinău.
 
Potrivit informațiilor anterioare, peretele pe care urmează să fie instalat mozaicul se află vizavi de Liceul Teoretic “Spiru Haret” de pe str. Maria Cebotari, 53 din centrul capitalei. Potrivit responsabililor din cadrul Ministerului, în zonă va fi amenajat un spațiu de odihnă, iar mozaicul de pe fundal doar va reîntregi peisajul.

sursa  noi.md

Proprietate interesantă

Vânzare
1 500 000 €
Vânzare
55 000 €
Vânzare
650 000 €
Vânzare
255 000 €

© 2001-2020. OOO «Lara». Toate drepturile rezervate.